Projecte "ADRIÀ"

Curmetratge

Teaser

Cartell

Sinopsis

El curtmetratge “Adrià” és un projecte cinematogràfic que ha estat creat amb l’objectiu de mostrar les dificultats de l’adopció i l’impacte psicològic que genera en els menors adoptats i en les relacions filio parentals.

 

Els professionals de l’àmbit de la salut mental que formen part de l’associació Curta Distància fa anys que treballen amb persones adoptades en diferents processos psicoterapèutics i han decidit crear el guió d’una obra audiovisual on quedin plasmats aquests conflictes i poder donar així visibilitat al que, dia a dia, viuen moltes famílies.

 

La idea d’aquest curtmetratge és mostrar les dificultats que pateix l’Adrià, un adolescent de 17 anys, amb la seva recerca d’identitat; les discussions que té amb els seus progenitors; i els problemes psicològics que s’han derivat arran d’abusos sexuals que va patir abans de ser adoptat. Tot això, utilitzant el rap com a fil conductor, ja que el jove es refugia en la música per poder expressar tot el que sent.

 

Tot i que “Adrià” explica una història, la intenció és que l’espectador aprengui sobre el vessant psicològic dels personatges i aquest curtmetratge fa servir les noves narratives per aconseguir-ho. Tant és així, que hi podrem trobar una segona pista d’àudio amb una anàlisi psicològica feta per professionals del sector, que narraran el que està sentint el protagonista i les seves actituds.

 

A més a més, es vol visibilitzar la importància de tractar els problemes de salut mental, pel fet que 1 de 4 persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida.

Vols tenir
més informació
sobre la nostra
associació?